Vous êtes ici : Accueil / Blog / 2014 / 11 / De mobile app is dood, leve de mobile app

De mobile app is dood, leve de mobile app

De mobile app is sowieso op zijn retour...
Illustration de l'actualité - cliquer pour agrandir

ikoontjes

Persoonlijk ben ik nooit een voorstander geweest van die vervelende kleine ikoontjes op mijn smartphone die telkens wanneer ik een 3G-connectie (sue me, I'm old fashioned 4G is echt te hoog gegrepen voor deze jongen) maak, me alle op een blauwe maandag gedownloade mobile apps meteen actualiseert. Ja ja, in een gekke bui heb ik ooit een 100-tal apps binnengehaald die ik nooit of te nimmer gebruik.

Natuurlijk is Fix my Street een fijne creatieve manier om snel de straten en lanen in het Brusselse te laten herstellen wanneer ik een gat in de rijweg opmerk. Natuurlijk is mijn Belfius mobile app super handig om snel geld over te schrijven. Alhoewel iemand die mijn wachtwoord steelt, meteen ook toegang tot al mijn gegevens heeft. Echt veilig is het dus niet meteen. Natuurlijk is de mobile app van de MIVB waarmee je onmiddellijk de volgende trams, bussen of metro's op een bepaalde lijn ziet handig wanneer je op het perron staat te lanterfanten. Natuurlijk zijn check-ins op Foursquare een leuke gadget om iedereen meteen te laten weten waar je bent. Ook de inbrekers die tuk zijn op dat soort info. Dank je Tony.

En toch ik voel geen moment enig verwantschap met de mobile app wereld die steeds sneller draait om nieuwe apps die steeds meer mensen uiteindelijk ongebruikt op hun scherm laten. Misschien ben ik gewoon een oude zeur en heeft de digital native overschot van gelijk. Het is een generationeel probleem en ik word een oude zeur. Ik geniet voorlopig graag gewoon nog even het voordeel van de twijfel.

Ik verklaar dan ook de mobile app op sterven na dood. De mobile app is sowieso op zijn retour. Dat kon ik al netjes in de pers lezen enkele weken geleden. En dat aan de vooravond van het jaar waarin mobile payments volledig gaan doorbreken zoals me door diezelfde pers wordt onderwezen. Vandaag las ik ook nog dat betalen per bankkaart duurder wordt in 2015. « On n'arrête pas le progrès » zeggen onze Franstalige vrienden. Stuur ik u meteen met deze wijze woorden het bos in vanavond.

Tony De Coux
Mobile ma non troppo

Ajouter un commentaire

Vous pouvez ajouter un commentaire en complétant le formulaire ci-dessous. Le format doit être plain text. Les commentaires sont modérés.

Question: Ecrire "cinq" en chiffre.
Votre réponse: