Les cookies assurent le bon fonctionnement de notre site. En utilisant ce dernier, vous acceptez l'utilisation des cookies. En savoir plus OK
Vous êtes ici : Accueil / Blog / 2013 / 07 / Censuur en de social media cultuur - Tony De Coux

Censuur en de social media cultuur - Tony De Coux

Illustration de l'actualité - cliquer pour agrandir

een woordenboek

 

Vandaag hangt al uw vuile, en schone was overigens, gewoon buiten. De vele social media kanalen die tot onze beschikking staan, laten ons toe in alle openheid met de wereld te communiceren. Maakt die nieuwe openheid een bedrijf of een organisatie nu ook gelukkiger? Moeten we alles aan de grote klok hangen? En wat met de bedreiging van de vele potentiële klokkenluiders?

Het is duidelijk. De social media hebben de manier waarop we met de buitenwereld communiceren ingrijpend veranderd. “Pour vivre heureux, vivons cachés” is helaas geen optie meer en eigenlijk is dat maar best ook. Vaak vergeet men de vele voordelen van social media. Steeds opnieuw wordt gehamerd op het feit dat we onze privacy definitief kwijt zijn. So what?! Sinds nine eleven moeten we ons daar sowieso geen illusies meer over maken. Zoals voorheen wordt het nooit meer.

Wat krijgen we ervoor in ruil?

Een van de grote voordelen van social media is de dialoog. Vandaag kunnen bedrijven en organisaties rechtstreeks de dialoog aangaan met hun klanten, burgers etc. Nog al te vaak maken zij daar geen gebruik van. Yammer.

Ik chat via Facebook met mijn boekhandelaar en mijn ziekenfonds. Ik bestel er mijn boeken en mijn ziekenfondsstrookjes... De helpdesk van mijn telecomprovider is via Twitter te bereiken en helpt me in realtime met mijn probleem. Voorbeelden genoeg nochtans.

Bedrijven en organisaties kunnen maar beter investeren in goede community managers die hun community optimaal beheren en volop de dialoog aangaan met hun “fans”.

Hierboven prijkt een vrij strijdlustige titel met het woord censuur. Ik ga ook graag hier kort even op in...

 

Grote corporate structuren hebben in het verleden berichtgeving via social media proberen kortwieken. Stuk voor stuk zijn ze op hun bek gegaan. En terecht!

De nieuwe openheid verdraagt geen censuur. Geen enkele! Het blijft natuurlijk aftasten wat kan en niet kan. Het is zoeken naar een evenwicht. Wanneer een organisatie zijn stek op het www van de social mediakanalen heeft gevonden en de dialoog volop voert met zijn communities wordt de waardevolle input voor een correcte bedrijfsvoering zo groot dat hier alleen maar sprake kan zijn van een win win.

Praat met ons!

Het CIBG beheert de volgende social mediakanalen: twee Twitter-accounts: één voor het CIBG @CIRB_CIBG en één voor de gewestportal @rbc_bhg, één Facebook-pagina voor www.brussel.irisnet.be, een CIBG Linkedin-pagina, voor de mensen die bij ons aan de slag willen of die gewoon op zoek zijn naar meer info over het CIBG. Ga met ons de dialoog aan. Wij horen graag van u, we praten graag met...

Tony De Coux, Eén van de enthousiaste community managers van het CIBG

Ajouter un commentaire

Vous pouvez ajouter un commentaire en complétant le formulaire ci-dessous. Le format doit être plain text. Les commentaires sont modérés.

Question: Combien font 4 + 4 ?
Votre réponse: