Les cookies assurent le bon fonctionnement de notre site. En utilisant ce dernier, vous acceptez l'utilisation des cookies. En savoir plus OK
Vous êtes ici : Accueil / Blog / 2013 / 10 / Eigen webstek overbodig! - Tony De Coux

Eigen webstek overbodig! - Tony De Coux

Heeft een overheidsorganisatie eigenlijk nog een website nodig om met de “burger” te communiceren?
Illustration de l'actualité - cliquer pour agrandir

 

Communiceren met de burger. Het is een hot topic vandaag. Er zijn hitparades van beste gemeentelijke websites, verschillende rankings, wedstrijden, e gov awards etc. Het Waalse Gewest geeft zelfs een heuse jaarlijkse barometer waarin de verschillende publieke websites in het Waalse Gewest onder de loep worden genomen.

Staat u me toe een heel ondeugende vraag te stellen: heeft een overheidsorganisatie eigenlijk nog een website nodig om met de “burger” te communiceren?

In het tijdperk van de sociale media niet eens zo'n onterechte vraag

Nog al te vaak zien we websites opduiken die stralen en glitteren van eigendunk, waarin de organisatie netjes al haar afdelingen oplijst en laat zien hoe fantastisch iedereen wel niet is. Vaak opent de site ook met een woord van de directie.

Die tijd is dus door mensen...

Vandaag wenst de burger snel de info te vinden en snel te communiceren met zijn overheidsadministratie, liefst via de social media, via internet als het niet anders kan. Inderdaad u leest het goed, als het MOET. Uw website moet dus een duidelijke structuur hebben, een rist interactieve elementen bevatten en de contactknop moet duidelijk en vaak zijn. De surfer vandaag heeft immers weinig geduld.

Best zien de mensen meteen in één oogopslag waar u voor staat, wie u bent en wat u aanbiedt.

De teksten houdt u kort, heel kort. Niemand lees lang op het scherm. En vergeet niet, het oog wil ook wat dus: lekker veel plaatjes, die meteen uw story onderstrepen. De site laat u best beheren door een aantal communicatieprofessionals. Een contentmanagementsysteem heeft iedereen met een gezond stel hersens snel onder de knie. De schrijfregels en grammatica van een taal is meteen een paar andere mouwen. Werk bij voorkeur met native speakers per taalkeuze. In Brussel niet steeds evident. Gebruik een erkend en bekwaam vertaalbureau om die content die uw native speakers produceren meteen te vertalen naar de andere landstaal.

Het CIBG is in elk geval trots op zijn nieuwe website die we later deze maand graag met u delen. We hebben inderdaad besloten om naast onze razendpopulaire Twitter-account ook op internet actief te blijven :-) Neem zeker eens een kijkje. Hij is volledig in house gemaakt en biedt een aardig staaltje aan van wat wij kunnen op het gebied van web. Vorm, beeld én tekst. U surft hiervoor naar www.cibg.irisnet.be

De beslissing om zelf al dan niet online te gaan laten we overigens nog steeds graag aan u over...

Ajouter un commentaire

Vous pouvez ajouter un commentaire en complétant le formulaire ci-dessous. Le format doit être plain text. Les commentaires sont modérés.

Question: Combien font 4 + 4 ?
Votre réponse: